Alla inlägg under augusti 2009

Av Ekwall - 12 augusti 2009 21:47

Aftonbladet skriver på ledarsida, Helle Klein, mycket klokt om USA:s anfallskrig på Afghanistan. Det är inte ett krig som, den måttligt begåvade och rent allmänt överskattade, Bildt beskriver det för att säkra valen den 20 augusti. Det är en direkt lögnaktig beskrivning av såväl verklighet som historia.

Kriget är USA:s och utgick från Bush-regeringens religiösa tro att demokrati kan bombas fram och att jakten på terrorister inte får sky några medel. ”Antingen är ni med oss eller mot oss”, sa Bush.

Och Sverige gick med. Det hör till socialdemokratins stora utrikespolitiska misstag.

Ockupationskriget har pågått i åtta år och morden på Afghaner blir allt fler, likasså alla onödiga döda från anfallsstyrkorna.


I ruinerna av Natos bombningar växer extremismen. Och västtrupperna är snart lika stora som de sovjetiska ockupationsstyrkorna en gång var.

Vi skall inte ha några svenska mördar drängar i Afghanistan.


Då sa vi Sovjet ut ur Afghanistan - Idag säger vi USA med knähundar ut ur Afghanistan!


Av Ekwall - 2 augusti 2009 22:49

Behövs knappast någon text!

Av Ekwall - 2 augusti 2009 22:22

Var inte lätt att höra till de utvalda. Svensktoppsröstningen alltså. Lovade i tidigare blogginlägg att på bloggen delge vilka låtar jag röstatt på. Det löftet bryts härmed, av den enkla anledningen att det för tillfället inte är några direkta höjdare på listan och därmed lite knepigt att stå upp för att man faktiskt röstat på 3!!!!! låtar. Men för att dämpa ev. oro och lugna alla misstänksamma läsare - jag har INTE gett någon röst till Ledin - självklart inte.

Har nu två gånger kvar att vara utvald. Kanske innebär det en kvalitets höjning så det är idé att delge var rösterna lagts. Men jag tvivlar.


1975 var kanske det år när schlager slutade vara riktig schlager - då bra schlager försvann. Något undantag finns förmodligen.

Men Ann-Christin Bärnsten klarar sig med råge!

Av Ekwall - 2 augusti 2009 19:53

En person som låtit sig intervjuas av media i samband med att Gotlandsfärjorna krockade i Nynäshamns hamn har enligt uppgift på SVT:s textTV fått sparken.

Jan-Erik Roesngren som kallar sig vd för Destination Gotland tar till brösttoner och säger att det fanns annat att syssla med och att ledningen sköter mediakontakter.

Ledningen borde under många års tid skött sitt jobb - det har de inte gjort - och sett till att det finns en fungerande färjetrafik. Sanningen är att färjetrafiken är urdålig. Personalen uträttar nog vad de kan men med en uppenbarligen inkompetent ledning, som inte klarar av sitt uppdrag, blir det inte bra.

En intervjuad resenär sa i DN ang. försök att få kontakt med Detination Gotland efter olyckan att DG är hal som en ål. Tycks vara en god liknelse


Frågan är om man skall skratta eller gråta när man på DG:s hemsida fortfarande kan läsa;

"Ta båten till Gotland 

Våra moderna färjor tar dig till Gotland på bara tre timmar från Nynäs- eller Oskarshamn".

Undertecknad har under senare tid haft det synnerligen tveksamma nöjet att vara passagerare hos DG. I inget fal av ett flertal resor har såväl dit- som hemresa avgått på utsatt tid. Då talar vi inte om minuter utan upp till 9 timmars försening.

Senast för två dagar sedan fick vi ett SMS med uppgift om 4 timmars "senarelaggd" avgång i denna vecka.


Lite god musik - fri tolkningmed tanke på ovanstående text - dessutom blir alla kopior bleka vid sidan av Cyndi Lauper


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards