Alla inlägg den 15 januari 2010

Av Ekwall - 15 januari 2010 22:12

En TCO rapport slaktar myten om att Las skulle vara orsaken till den höga ungdomsarbetslösheten. Antagandet från högerhåll har varit att de unga står först i ledet när varslen kommer.

Nu krossar alltså TCO fullständigt myten. Ty det är ju så att en stor majoritet av de unga har inte ens varit i närheten av att ha ett fast jobb och därmed bli aktuella för eventuella Las-förhandlingar. Det är mindre än 2,5% av de arbetslösa ungdomar som ens varit i närheten av att bli arbetslösa till följd av en situation där Las kan inverkat. Något för alla primitiva nyliberaler att grubbla på.


Las är inte alls det "problem" som högern och Svenskt Näringsliv hävdar. De
har tydligska politiska syften för sitt agerande. Ivrigt påhejade av bl a SNS:s
ständige "loser" Stefan Fölster.


Las handlar om trygghet på arbetsmarknaden och är som ovan beskrivits knappast ett problem för företagen. Men om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger o s v.

Bl a en relativt ny SEB undersökning visar att bara tre procent av de små företagen har måst göra sig av med personal som de velat ha kvar. Vad högern vill med ett urvattnat anställningsskydd är att det skall bli lättare för arbetsgivare att göra sig av med personer som till exempel påpekar brister i arbetsmiljön, är fackligt aktiva, skaffar barn eller är sjukskrivna.

Själva hävdar nyliberalerna att det är unga människors bästa de har för ögonen. Vilken lögn! Vad det det gäller är att Reinfeldt och borgarna vill ge mer makt till arbetsgivaren att göra som den behagar. Med viss rätt kallas det 1800-tal!


Av Ekwall - 15 januari 2010 21:26

Skall man tro Eniro har Finspång tappat mängder av innevånare på s a s
administrativ väg. Hela Hällestad, ni vet samhället mellan Sonstorp och
Ljusfallshammar, har flyttats till Torna Hällestad i Skåne, Lunds kommun.


Nya telefonkatalogen för 2010 är det dokument som bekräftar och är upphov till "skandalen". Jag menar, hade det varit i motsatt riktning hade det varit acceptabelt - t o m OK - , men detta - att degradera Östgötar till Skåningar - lär uppröra en hel Nation.
Jag vet vad ni tänker; Hur skall Östgötarna kunna vara ödmjuk när något dylikt inträffar? Svaret är just.....ödmjukhet. (Vi utgår från att det inte upprepas).



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards