Alla inlägg under november 2010

Av Ekwall - 16 november 2010 20:18

Det blir nio lag i elitserien i speedway nästa säsong. Det blir Hammarby som ersätter Rospiggarna 2011.
Svemos rundbanesektion nekade först Hammarby en plats men förbundsstyrelsen har nu ändrat det beslutet. Förbundet skriver bland annat följande på sin hemsida:
"Styrelsen konstaterar att sektionen handlagt frågan på ett oklart sätt vilket gett svårtolkade och otydliga beslut för samtliga inblandade och att elitserien 2011 därför ska innehålla 9 lag och att Hammarby Speedway därmed erbjuds en plats."

Av Ekwall - 13 november 2010 22:30

Alla är välkomna.....eller! Ja alla....utom.....o s v (det är ju skillnad på folk och folk).

Av Ekwall - 13 november 2010 22:08

Ett av SVT:s absolut roligaste program måste varit Humorlabbet. Hur många befriande skratt gav inte deras inteligenta humor?

Går att hitta mängder på Youtube. Nedan ett exempel. (Och då är inte Kjell ger igen med.)

Av Ekwall - 13 november 2010 19:37

Enligt Nerikes Allahanda ger Astrit Ajdarevic avtal, som löper över fyra år, närmare tio miljoner kronor till honom. Han ska enlig uppgift få en årsinkomst på runt en miljon kronor och resterande del, cirka sex miljoner kronor, får han i en engångssumma för att skriva på kontraktet.

Kanske är det en klok "investering", jag vet inte. Vad som gör att en del frågetecken infinner sig är att IFK under sina senare tids Allsvenska besök köpt spelare som inte riktigt platsat i andra lags A-uppställning. Det gjorde inte heller Ajdarevic i Örebro.

Min avsikt är inte att vara negativ, jag hoppas Astrit är en duktig spelare och "värd pengarna". Men det är klart att man börjar fundera när det inte är klart med tränare efter den skamliga hanteringen av Bergort. Och, vilket borde haft högsta och första prioritet, ingenting är klart med Bamberg. Skall det betalas stora pengar tror jag att ett, om så bara på ett par år, kontrakt med honom hade varit det klokaste IFK kunde gjort. Nu lär Europa rycka i Bamberg och då vet vi att det inte enkelt att "bjuda emot" för svenska klubbar.


Av Ekwall - 13 november 2010 19:03


Finspångs AIK tog idag 3:e raka segern i Bandyns Norrallsvenska,  2 - 7 i borta mötet mot Borlänge-St.Tuna Ännu mer meriterande är att Faik för endast ett par dagar sedan besegrade fjolårets elitserielag Falu BS, även det på borta is, med 3 - 5 efter underläge i paus med 3 - 1.

Nu skall man inte förhäva sig, något vi Östgötar aldrig gör, men starten är onekligen bra då det inte varit några "strykpojkar" Faik mött.


Svemo har fått utstå en del, befogad, kritik på bloggen och nu skall Bandyförbundet få "en släng av sleven". Varför placera Faik och IFK Motala i olika serier? Motala i söderallsvenskan och Faik i norra. Vilka publika derbyn det kunde blivit. Det minst elaka man kan säga till Bandyförbundet är "korkat"!


F ö är inte supporterklubbens namn, Rödtjut, lysande?



Av Ekwall - 12 november 2010 20:28

Astrit Ajdarevic är Kamraternas första nyförvärv inför 2011. Tony Martinsson är nöjd med att ha knutit en av Sveriges mest jagade unga spelare till IFK. Kontraktet är på fyra år och Peking Soccer Invest är inblandat.

- Det är värt varenda krona, anser Peter Hunt. Låt oss tro att han har rätt.

Såväl svenska mästarna Malmö FF som Örebro SK fick nobben i jakten på en av svensk fotbolls största talanger.

Hoppas det blir en lyckad värvning.

En av Schlagernas schlager är alltid top!


Av Ekwall - 12 november 2010 20:01

- Nu får det vara nog! Stoppa det meningslösa dödandet! Använd istället miljarderna till civila och humanitära insatser till det lidande och krigströtta afghanska folket, sa Thage G Peterson i sitt tal på Sergels Torg under Afghanistanveckan.

Faktum är;

Utan debatt!

Utan att Sveriges Riksdag förklarat krig!

har Sverige kastats ut i krig.

Oerhört märkligt - gissningsvis bara krigshetsaren C Bildt som begriper så som han begriper det ingen annan begriper.

Någonting mycket märkligt är att de personer  som står upp för freden, de som kräver fredliga lösningar istället för våld och död, de kritiseras. Inte minst fick Olof Palme erfara detta.

Men; Fred och frihet över hela världen och för alla folk är ingen omöjlighet. Det är vi - världsmedborgarna (inte sekteristiska och krigshetsande EU) som avgör!

Av Ekwall - 12 november 2010 18:23

Visst känner man en stor respekt för Wikileaks. Men hur djupt når de? Och tolkar de inte "till USA:s fördel" - om yttrandet tillåts. De antyder oftast att det inte är Amerikaner utan Irakier som slaktar Irakier. Inte lätt för oss att veta vad som verkligen är sant eller falskt då medierna, som alltid i Västvärlden, anser USA stå för en absolut sanning. Och där påstås att kriget är "slut" - ja d v s utom i Irak. Men säger USA att det är slut så rapporterar media det. Fy faan!


Vi som anser att även Irakier är människor har anledning att höja på ögonbrynen när vi läser vad Dirk Adriaensen, Belgisk medlem av Brusseltribunalens VU, säger;

-Vi menar att USA är direkt ansvariga för det som nu senast avslöjats.

Några siffror;

Enligt The Lancet hade 2006 minst 655 000 Irakier dött som en följd av kriget. Idag är siffran 1,3 miljoner. Lägg till detta 1,3 miljoner döda under 90-talets sanktionstid.

Varför skapar USA detta massmördande och kaos? Adriaensens svar är;

USA bryr sig inte om folket. USA behöver oljan.

Var var media när den kunnige Adriaensen talade i Stockholm den 23 oktober? Visst ja - kriget i Irak är ju "slut" - utom i Irak. Så det är klart att "bomb-högerns" media inte fanns på plats.

Vi som var aktiva i Vietnamrörelsen får obehagliga känslor av att "allting går igen". Men ok - då vann vi!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards