Alla inlägg den 23 juli 2010

Av Ekwall - 23 juli 2010 22:37

Med huvudargumentet "att solskyddsfaktorerna också (obs också) kan göra mer skada än nytta då de innehåller en mängd suspekta indigredienser" tycker Jonas Colting (JC) att man i princip kan skita i att skydda sig mot solen. JC brukar inte stå för några högre intellektuella rader i Borås Tidningen. Och, jag brukar inte läsa dem - vis av tidigare innehåll.

Tyvärr gjorde jag det vid genomgång av BT efter några "påsamlade" exemplar. JC visar en begränsning i tänkandet redan då han inte funderar kring kommande, och redan påbörjade, extrema klimat förhållanden utan ser strålning som det han avslutar sin pinsama text med ".....fortsätt att njuta av sommaren med värme och sol." 

Visst är det underbart att självutnämnda bluffar som "larvern" JC kan upplysa om att vetenskap i sin helhet är "åt helvete" - han vet ju bättre. Man tackar högre makter att det hör till undantagen att JC:s fånerier har lästs.

När får vi se JC i spetsen för miljökampen?  Innebärande våra barns möjlighet att överleva? (alltså inte bara få behagliga temeperaturer vid Vansbrosimningen)

Av Ekwall - 23 juli 2010 16:47

Har varit en tids stiltje på Bloggen då undertecknad varit en del på resande fot tillsammans med "varierande" delar av familjen. Först Uppsala och Gräsö inkluderande båtliv i den fantastiska Uppländska skärgården.

Detta föregicks av speedway i Norrköping, Vargarna - Rospiggarna 63 - 33. Visst är Vargsegrar alltid lika trevliga men det jag tidigare skrivit om ojämna matcher gäller.

 Däremot blev det intet av det tänkta besöket på Orion parken i Hallstavik - tyvärr.


Tyskland har också fått besök med början på Rügen och besök vid Prora - det nazistiska "semesterhemmet", 6 våningar högt och 4,5 km långt, avsett för 20 000 "semestrande" samtidigt. Bygget bekostades till största delan av de tillgångar som konfiskationen av fackföreningarnas medel och egendom gav. Senare bidrog också tvångsarbete till uppförandet. Nåra semestrande kom aldrig att vistas där - däremot användes anläggningen bl a för "utbildandet" av de avskyvärda "polisenheterna" och senare som sjukhus för skadade från Östfronten. 

Prora bör vidare upprustas och finnas som en mörk påminnelse om en av historiens mörkaste tider.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards