Alla inlägg den 4 mars 2011

Av Ekwall - 4 mars 2011 22:21

Det finns gånger man som svensk idrottsintresserad blir, låt oss säga .....ja vad då?, ja i alla fall inte imponerad. Som idag, när Jonas Karlsson (SVT) skriver något som han förmodligen avser skall vara idrotts-intellektuella funderingar (när har det någonsin funnits?), men som  "för att göra det enkelt" bara är, som vanligt, uttryck för dåliga förlorare.


Alltså; acceptera att Norge är världens bästa skid nation, att Maret och Petter är outstanding (när de vill).....och att dagens show av Petter var, inte bara ett uttryck för hur Norge "styr" skidsporten (han kom ju först) utan också ett sätt att skapa intresse för den show det kan vara. 

Undertecknat SWIX Blå - med slogan "vi hankar oss fram".



Av Ekwall - 4 mars 2011 18:56

You Tube film fullt i klass med Sven Nykvists bilder. Bra fotograf, bra talskrivare, bra  research, bra översättning kort sagt strålande produktion.

Av Ekwall - 4 mars 2011 18:23

22-årige Bradley Manning hade tillgång till material som bland annat visade hur amerikanska knektar sköt civila i Irak. Han lär ha distribuerat materialet till Wikileaks som genom sin berömvärda publicering drog USA:s ledning i skiten där den dessvärre tycks höra hemma. Det visade ännu en gång hur meningslös och grymt USA:s anfallskrig mot och invasionskrig av Irak är.
Det tvingar oss också att ställa frågan hur galen världen är?  När inte knektarna som mördar människor åtalas utan den som tycker mord är fel då, precis som jag tidigare skrivit om skräcken när USA talar om fred, har vi skäl att vara oroliga


Oavsett vad hycklaren Obama och ministrar säger så är frågan om inte Manning gjorde det vi alla borde göra? Något av det mest fundamentala inom mänsklighet och humanism måste ändå vara att stå upp mot det som är fel. Att stå upp mot orättvisor och grymhet, det är mod. Därmed inte sagt att det alltid är lätt att leva upp till det.
Men förmodligen är det så att USA:s ständiga övergrepp på människor är talande för en stormakt på dekis.


www.bradleymanning.org och www.couragetoresist.org


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards