Alla inlägg under juni 2010

Av Ekwall - 4 juni 2010 19:43

Inför årets seriespeedway i Sverige beslutade SVEMO ett körschema där returmatchen går veckan efter det första mötet. D v s X möter Y vecka 1, vecka 2 har Y "hemmaplan" och möter X.

Jag har tidigare på Bloggen delgivit tankar som, kanske, skulle lyfta speedwaysporten ytterligare genom jämnare matcher och större möjlighet för unga svenska förare att verkligen få åka, inte kunna plockas bort under matcherna, och därmed ges rutin för elitspeedway.

Vad är då problemet med nuvarande system med dubbelmöten? Jo blir siffrorna för stora i första matchen uteblir en stor del av publiken från den andra, returmötet. Det är s a s redan avgjort och bonuspoängen (ges till det lag som har mest poäng efter båda mötena) är i praktiken redan klar. Inte ens vi som verkligen älskar speedwaysporten är roade av match efter match som bara "kan" vinnas av det ena laget.

Ett par lag, bl a Vargarna och jag tror Valsarna, insåg dessa fakta och ställde sig tveksamma till modellen. Tyvärr var de flesta lagen inte lika klarsynta. Facit har man redan för 2010 - markant sjunkande publiksiffror. Även undertecknad som normalt ser alla Lejonens hemmamatcher avstod senaste mötet då Rospiggarna var på besök. Utgången var ju given. Med facit i hand var det ett klokt val.

Tyvärr har sådana speedwaysportens dödgrävare som Anders Fröjd i Lejonen, vi vet ju hur det gick med Kaparna och Masarna, fått alldeles för stort inflytande. Speedway är större än självutnämnda experter!

Förhoppningsvis är det inte så illa som titeln på Skeeter Davies låt;

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards