Alla inlägg under mars 2011

Av Ekwall - 8 mars 2011 22:05

Plockade i kväll fram och lyssnade på Curt Jalmo, LP:n, från 1972, Ängel med krossade höfter.
Titelspåret har jag alltid tyckt om. Kanske ingen märkvärdig komposition men tidstypisk och i ett fint arrangemang. Jalmos sätt att framföra sina sånger var också eget, stämningsfullt och unikt.
Flera spår når inte de högsta musikaliska höjder men några har inslag som gör att man ryser av välbehag. Exempelvis när kraft och känsla från Jukka Tolonens gitarr griper tag. Tolonen som jag f ö redan -72 hunnit skaffa ett par LP med genom att han ingick i Tasavallan Presidentti.
LP:n kommer nog snurra några varv till och det kommer också de tidiga
Tasavallan.
Noterbart är att en stor del av Sonets ”studiomaffia” medverkar, och det är inte illa, ex; Alm-Nils Ersson, Annica Risberg, Arne Domnérus, Bo Dahlman, Göran
Fristorp, Kerstin Bagge, Kerstin Dahl, Lasse Wellander, Ole Hjort, Stefan
Brolund, Weine Renliden, Alain Leroux.

Av Ekwall - 6 mars 2011 20:05

Nyköpings BIS, "Bissarna" använde A-truppen i lördagens träningsmatch mot Torstorps IF på Rosvalla konstgräs.
Matchen slutade oavgjort 2-2, en stark första match av Torstorp när de mötte ett topplag från II:an.

Går inte att dra några slutsatser av tidiga träningsmatcher, men visst är det kul att TIF hängde med och spelade en positiv fotboll.

Av Ekwall - 6 mars 2011 10:53

Torstorps IF börja försäsongens träningsmatchandet borta mot Nyköping BIS, ett lag som kom trea i division II förra säsongen. Tufft för ett nyblivet div. III lag.


2010 stals det för cirka 12 400 kronor i  timmen i Systembolagets butikerna runt om i Sverige.

Men tendensen på Systembolaget i Finspång är annorlunda. Här  minskade svinnet och det har fått andra butiker att vända sig till Finspångsbutiken för att få veta hur de arbetar där.

Är ett allmänt gott tips att vända sig till Finspång för goda råd.


Av Ekwall - 4 mars 2011 22:21

Det finns gånger man som svensk idrottsintresserad blir, låt oss säga .....ja vad då?, ja i alla fall inte imponerad. Som idag, när Jonas Karlsson (SVT) skriver något som han förmodligen avser skall vara idrotts-intellektuella funderingar (när har det någonsin funnits?), men som  "för att göra det enkelt" bara är, som vanligt, uttryck för dåliga förlorare.


Alltså; acceptera att Norge är världens bästa skid nation, att Maret och Petter är outstanding (när de vill).....och att dagens show av Petter var, inte bara ett uttryck för hur Norge "styr" skidsporten (han kom ju först) utan också ett sätt att skapa intresse för den show det kan vara. 

Undertecknat SWIX Blå - med slogan "vi hankar oss fram".



Av Ekwall - 4 mars 2011 18:56

You Tube film fullt i klass med Sven Nykvists bilder. Bra fotograf, bra talskrivare, bra  research, bra översättning kort sagt strålande produktion.

Av Ekwall - 4 mars 2011 18:23

22-årige Bradley Manning hade tillgång till material som bland annat visade hur amerikanska knektar sköt civila i Irak. Han lär ha distribuerat materialet till Wikileaks som genom sin berömvärda publicering drog USA:s ledning i skiten där den dessvärre tycks höra hemma. Det visade ännu en gång hur meningslös och grymt USA:s anfallskrig mot och invasionskrig av Irak är.
Det tvingar oss också att ställa frågan hur galen världen är?  När inte knektarna som mördar människor åtalas utan den som tycker mord är fel då, precis som jag tidigare skrivit om skräcken när USA talar om fred, har vi skäl att vara oroliga


Oavsett vad hycklaren Obama och ministrar säger så är frågan om inte Manning gjorde det vi alla borde göra? Något av det mest fundamentala inom mänsklighet och humanism måste ändå vara att stå upp mot det som är fel. Att stå upp mot orättvisor och grymhet, det är mod. Därmed inte sagt att det alltid är lätt att leva upp till det.
Men förmodligen är det så att USA:s ständiga övergrepp på människor är talande för en stormakt på dekis.


www.bradleymanning.org och www.couragetoresist.org


Av Ekwall - 2 mars 2011 20:00

Om två månader börjar speedway säsongen och, vilket kanske inte är att något att förvåna sig över, nu är det rörigt i ledningen för svensk speedway - igen.
I höstas fick 3/4 av grensektionen lämna sina poster. Leif Fredriksson var
den ende som blev kvar. Nu orkar han inte längre bl a beroende på att koordinator Kristian Stenström hoppat av tidigare i februari.
Alltså; ingen koordinator, ingen egentlig grensektion, ingen förbundskapten. Det finns skäl att fråga sig om det är kris?  Samtidigt som man kan konstatera att detta kan bara hända inom SVEMO familjen.
Det förnekas från ansvarigt håll. Där hyser man enligt utsago ingen oro, men (och det är för väl) inser att det behöver tas nya tag och funderas på vad som är fel.
Som rundbanevän vet man att lugn och ro och speedway knappast går att säga
i samma mening.
Fortsättning lär följa.

Av Ekwall - 1 mars 2011 22:43

Om två månader börjar speedway säsongen och, vilket kanske inte är att
förvånas sig över, nu är det rörigt i ledningen för svensk speedway - igen..
I höstas fick 3/4 av grensektionen lämna sina poster. Leif Fredriksson var
den ende som blev kvar. Nu hoppar han av bl a beroende på att koordinator Kristian Stenström hoppat av tidigare i februari.
Alltså; ingen koordinator, ingen egentlig grensektion, ingen
förbundskapten. Det finns skäl att fråga sig om det är kris? Det förnekas från ansvarigt håll. Där hyser man enligt utsago ingen oro, men (och det är för väl) inser att det behöver tas nya tag och funderas på vad som är fel.
Som rundbanevän vet man att lugn och ro och speedway knappast går att säga
i samma mening.
Fortsättning lär följa.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards