Alla inlägg den 3 augusti 2010

Av Ekwall - 3 augusti 2010 22:34

Här kan du lyssna till Dominic Behans "Patrot Game" , framförd av Mr X, alltså någon jag "hittade" på Youtube, och som är väl värd att lyssna på.

Av Ekwall - 3 augusti 2010 21:21

Jajjamensan - så ser tabellen ut. Lär bli ett "snäpp" högre i serien nästa år. TIF i topp med 8 poängs marginal.

Se också arbetet på Najenlunden (så underbart med ett klingande namn och inte något andefattigt ICA, COOP arena o s v eller fantasilösa "hemorts (kommun) namn".

Inte konstigt att det var för den klubben man spelade i sin ungdom (kan det också spelat in att det var 5 till 600 meter över gärdena till Najenlunden?).

Är onekligen lockande att försöka se någon hemmamatch denna höst. Se en förening där varje medlem är lika mycket värd och se hur idogt ungdomsarbete lönar sig.


Ser hellre Norrmalms IF spela på Sagavallen i Borås än de s k elitlagen, heller 20-spänn i hatten till den vandrande kassören än entré till överbetalda elitspelare vars matcher har ett synnerligen begränsat underhållningsvärde.

F ö kom en CDWOW leverans idag, från Nya Zeeland, med Music Explosion. Motsvarade förväntningarna. Fureys trippel kom redan igår.


Av Ekwall - 3 augusti 2010 19:05

Den 31 juli skrev jag några rader om Hawkey Franzéns lysande Dagerman tolkningar. Från ett absolut toppläge gör cd:n något knappast möjligt - blir ändå bättre för varje lyssning.

Dagerman kan vara värd några ord (egentligen många). Ingen svensk diktare är så förknippad med kampen för frihet och rättvisa som Stig Dagerman - Lo-Johansson må vara hans like.

Det är ju inte bara stora världspolitiska frågor som Dagerman tar upp i sina dagsverser/dagsedlar. Många gånger handlar det om det man skulle kunna kalla dumdrygheten och som dessvärre ständigt visar sitt osmakliga tryne. Det är bara att tacka för att solidariteten tycks lika evig hos tillräckligt många för att hålla makt och mörkermän stången (för att inte tala om alla de s k nationella grupperingarna).

"Flykten valde oss" är en dagsvers/dagsedel från 21 april 1953. Kanske inte typisk Dagermansk (ingen ironi), men obehaglig då det är en dikt som passar alltför väl in även idag.

Hawkey har fångat Dagermans text i sin tonsättning så att den gör tusenfallt ont - men också så att vreden mot frihetens motståndare växer! Kan vi bli för många som vet vad frihet är?

Går det att formulera sig tydligare och bättre?


FLYKTEN VALDE OSS

Fågeln väljer flykten. Vi valde den icke. 
Flykten valde oss. Därför är vi här.
Ni som ej blev valda - men ändå frihet äger,
hjälp oss att bära den tunga flykt vi bär!


Bojan väljer foten. Vi valde att vandra.
Natten var barmhärtig. Nu är vi här.
Ni är för många, kanske den frie trygge säger.
Kan vi bli för många som vet vad frihet är?


Ingen väljer nöden. Vi valde den icke.

Den valde oss på vägen. Nu är vi här.
Ni som ej blev valda! Vi vet vad frihet väger!
Hjälp oss att bära den frihet som vi bär!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards