Alla inlägg under maj 2011

Av Ekwall - 7 maj 2011 21:42

Var tillsammans med min yngsta dotter och lyssnade, ok såg också, Timo Räisänen när han med band spelade i Stadsparken i Borås.

Borås är sedasn dryga året s k Finskt förvaltningsområde (vilket svenska samhällen för övrigt borde vara även för andra språk i betydligt högre grad än vad de är idag - vad jag vet är det bara just Finska som 27 (tror jag) samhällen beviljats få förmånen att vara förvaltningsområden).

Åter till Timo. Till skillnad från en i musik (bl a) synnerligen bevandrad god väns åsikt är Timo inte bara Timo - han är TIMO! Klar placering på musikens Tio - i Topp.

Det bjöds inte bara god musik och ett synnerligen bra framförande med tanke på den  blandade publiken, vi fuck dessutom 4 av Räisänens riktiga höjdare.Detta framfört av ett band där en annan favorit, Mattias Hellberg, spelade bas i sitt första framträdande med TR band.

Bara att beklaga alla Boråsare som inte besökte, det f ö väl besökta och väl arrangerade, The Spirit of Finland.

Kan det bli bättre när vi "mjukats upp" med modern!? finsk tango?

Av Ekwall - 5 maj 2011 17:55

Av Ekwall - 4 maj 2011 20:26

Patti Smith får Polar priset. Kan bara konstatera att hon i varje tum är värd det - och alldeles säkert en hel massa andra priser också.

Av Ekwall - 4 maj 2011 19:48

"Jag har svårt att förstå varför man skall jubla över någon annans död". Så avslutar Mikael R Karlsson en artikel om mordet på Usama bin Ladin i Borås Tidningen den 3 maj. Jag delar hans uppfattning. Nämnde Karlsson är en av de absolut mest läsvärda när han skriver i BT. ".....men de värsta massmördarna tillhör knappast al Qaida om man räknar oskyldiga offer", skriver han vidare - rätt igen.

Bl a president Obama skulle ligga illa till, hur mycket han än frossar i svullstigt unken nationalism och illa dolda lögner i sitt tal. Någon kommentar till de mångdubbelt fler som dödats av USAs vedergällningspolitik har han inte i sitt moraliserande. Frågan återstår alltså; vad är det som gör ett amerikanskt liv mer värdefullt än ett afghanskt eller irakiskt? Älskar inte afghanska och irakiska mödrar och fäder sina barn lika mycket som amerikaner?

Att en massmördare är död gör, som Mikael skriver, knappast världen sämre.


Min förhoppning är (ja, jag inser det naiva och "orealistiska") att de ännu levande massmördarna, bl a nämnde Obama, inte mördas men väl ställs inför rätta.

Hur det än blir med det lär historiens dom bli hård.

Inte för att jag fällde någon tår men jag har precis som Mikael R Karlsson svårt att förstå varför man skall jubla över någon annans död.

Av Ekwall - 2 maj 2011 22:03

Imorgon, tisdag, börjar speedwaysäsongen vad gäller svenska serier. Elitseriepremiär alltså. Allsvenskan startar på torsdag. GP och seriespeedwayen i England och Polen har redan startat.

Tai Woffinden och Adrian Miedzinski saknas i Vargarna premiärlag och Kenneth Bjerre i Lejonen. Dessa tillsammans med Hans Andersen i Dackarna och Emil Sajfutdinov i Piraterna är de mest noterbara avbräcken på förarsidan i premiäromgången.

Att våga sig på ett tips är inte enkelt men Vargarna med lördagens GP vinnare i Nicki Pedersen i laget, Lejonen och Vetlanda bör ta hemmasegrar trots avsaknad av åkstyrka. Indianerna – Dackarna är lite knepigare, beror väldigt mycket på vad Indianernas båda danskar – Bjarne Pedersen och Nils-Kristian Iversen –levererar.

Hur som helst, kul att det är igång.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards