Alla inlägg den 14 maj 2010

Av Ekwall - 14 maj 2010 23:29

3-2 mot Degerfors på Nya Parken betyder naturligtvis fortsatt serieledning för Superettans största överraskning i vår. Framför allt i första halvlek spelade IFK lysande fotboll.

Expertisen dissade IFK Norrköping inför seriestarten, men lagkapten Daniel Bamberg har hela tiden trott på sitt "Peking". Nu har laget samlat 16 poäng på sina sju inledande matcher och IFK vräker in mål, 15 så här långt.

Vi som hade förmånen att se matchen (dessvärre bara på TV) kan konstatera att;

Bambergs steg, ryck, passningar och dragningarna förde tankarna till den heta sommaren 2007. Då hade han sin, hittills, bästa tid i IFK. Inget talar för att Daniel inte kan överträffa den.

Av Ekwall - 14 maj 2010 23:05

Jag hade aldrit i mitt liv tänkt, eller föreställt mig, att återge ett av mina egna blogg inlägg - men nu gjör jag det. SVT:s lögner är skälet - hoppas någon tvivlare söker sanningen.

(F ö vore det trevligt med något högre nivå på SVT:s Debatt).


Björn Johnson, statsvetare och forskare vid Malmö högskola, visar i  "Kampen om sjukfrånvaron" socialpolitisk nutidshistoria. Med fakta visar han hur debatten om sjukfrånvaron felaktigt tog steget från ett arbetsmiljöproblem till att handla om överutnyttjande och fusk.

Han visar hur framförallt borgerligheten genom ett onyanserat debattklimat ledde politikerna att fatta beslut på bristfälliga och i vissa fall direkt felaktiga grunder.

Det är ingen överdrift att påstå att sjukfrånvarodebatten körde i diket. Frågan är; när träder DN och borgerliga politiker fram och säger - Vi hade fel!?

Nu ger Björn Johnson en korrekt bild av det som vid millennieskiftet kallades för ”den galopperande sjukfrånvaron” - men dessvärre har den nyliberala bilden fått stora, närmast katastrofala, konsekvenser för hela sjukförsäkringssystemet.

Vad som inte kom fram i debatten var att antalet nya sjukskrivna faktiskt
inte hade ökat särskilt mycket. Istället var det rehabiliteringsarbetet ute
på arbetsplatserna som hade havererat, med allt längre
långtidssjukskrivningar som resultat.

Studien omfattar tiden från 1995 och framåt. De påståenden som var
vanligast i medierna och den offentliga debatten jämförs med statistik och
resultat från bland annat arbetsmiljöforskning, sociologi, statsvetenskap
och nationalekonomi. Många påståenden saknade stöd i statistiken: tvärtemot
vad som påstods i debatten minskade till exempel antalet nya sjukskrivna
arbetslösa under den här tiden.
– Medierna har inte skött sin granskande uppgift, och politikerna har i sin
tur grundat sina beslut på en felaktig och överdriven bild av problemet,
säger Björn Johnson.

Widar Andersson i Folkbladet, som jag alltmer sällan är överens med, skriver här i en ledare några kloka rader; "Kanske kan Björn Johnsons bok bidra till att det verkliga problemet - den långtidssjukskrivna människans situation - kan närma sig den politiska debattens centrum. Jag hoppas att det blir så".

Av Ekwall - 14 maj 2010 22:36

Säkerhetspolisen, Säpo, har under flera år systematiskt brutit mot lagen. Trots det har förundersökningen om ärendet lagts ner.         

Misstänkta i förundersökningen var chefen för författningsskyddet, chefen för kontraspionaget och chefen för kontraterrorism. Just de personer som måste vara så oförvitliga att de aldrig kan bli misstänkta.

De synnerligen alvarliga brotten gällde hemligt avlyssningsmaterial, som enligt lagen ska förstöras efter att förundersökningen de ingått i lagts ner. Jag påpekar - FÖRSTÖRAS! istället har det sparats.


Svårt att tänka sig alvarligare övergrepp mot lag och medborgare.Varför frias då grova brottslingar? Hör och häpna - de saknat kunskap, kompetens eller utbildning om reglerna enligt Anders Danielsson, Säpos generaldirektör. Vi som minns IB och hur sanningen dömdes och lögnen gick fri är kanske inte så förvånade, som vanligt har vi fått en bekräftelse på vad vi anat.


Obehagligare är definitivt, och det är bara förnamnet, perspektiven och tanken på Ask eller Bodström som justitsieministrar.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards