Alla inlägg under maj 2010

Av Ekwall - 14 maj 2010 22:36

Säkerhetspolisen, Säpo, har under flera år systematiskt brutit mot lagen. Trots det har förundersökningen om ärendet lagts ner.         

Misstänkta i förundersökningen var chefen för författningsskyddet, chefen för kontraspionaget och chefen för kontraterrorism. Just de personer som måste vara så oförvitliga att de aldrig kan bli misstänkta.

De synnerligen alvarliga brotten gällde hemligt avlyssningsmaterial, som enligt lagen ska förstöras efter att förundersökningen de ingått i lagts ner. Jag påpekar - FÖRSTÖRAS! istället har det sparats.


Svårt att tänka sig alvarligare övergrepp mot lag och medborgare.Varför frias då grova brottslingar? Hör och häpna - de saknat kunskap, kompetens eller utbildning om reglerna enligt Anders Danielsson, Säpos generaldirektör. Vi som minns IB och hur sanningen dömdes och lögnen gick fri är kanske inte så förvånade, som vanligt har vi fått en bekräftelse på vad vi anat.


Obehagligare är definitivt, och det är bara förnamnet, perspektiven och tanken på Ask eller Bodström som justitsieministrar.

Av Ekwall - 13 maj 2010 21:18

En yrkesgrupp som sällan har rätt när de ställer sina ”diagnoser” och talar om för oss vad som bör göras är nationalekonomer. Deras ordination är dessutom tämligen ensidig. Man skulle genom att begå våld på gymnasietidens filosofiundervisning kunna göra följande slutledning;

Landet X mår inte riktigt bra – här måste sparas – vi får lägga ner sjukvården.

Just så ensidiga är de, nästan alla, av dagens nationalekonomer. Försöker bota infektioner med redan använda, förbrukade, bandage.


Klyftan mellan fattiga och rika tycks inte minskat vare sig inom eller mellan nationer. Så måste det vara säger marknadsliberalerna. Delvis har de rätt – så måste det vara i marknadsliberala, kalla det gärna kapitalistiska, ekonomier. Men så behöver det inte vara.


Varje sekund dör mer än ett barn i vår värld av svält, och undernäring är den vanligaste dödsorsaken även bland vuxna. Det är ena sidan. Men samtidigt i ekonomisk liberal anda ordineras överklassens sällskapsdjur bantningskost. Fläsk och spannmål som inte lönsamt kan säljas på marknaden eldar man med och bördig jordbruksmark läggs i träda eller används till exempelvis golfbanor (jävlas lite med vänner som spelar golf). Det är så marknaden och dess ”osynliga hand” vill ha det. Men som sagt, det behövde inte vara så.

Av Ekwall - 11 maj 2010 22:00

Speedway sporten i Sverige håller på att utveckla en inte för sporten helt lyckad polarisering, genom att ett mindre antal klubbar "lagt beslag på" allt för många av toppåkarna.

Nu skall i ärlighetens namn sägas att de klubbar som har mindre namnkunniga och meriterade förare gör alldeles utmärkt ifrån sig. Talande är Vargarnas  imponerande prestation att ta sig till final 2009.
Men det finns en risk om spänning och kamp försvinner och vi får se "radband på
ovalen" med etablerade åkare först och mer undantagsvis 3:or till
uppstickarna. Publiken vill se mer än ett vinnande hemmalag - "transport
matcher" kan vi vara utan.
Vad kan då göras? Några tänkbara förslag;


Maximera antalet utländska förare i varje lag.
Fler junior heat/match.
Någon form av "draft"-system där de lägst rankade/placerade väljer först.
Joker som, likt lag-vm, ger dubbla poäng, att använda någon eller några? gånger per match.
Ta bort ett av nomineringsheaten.
Endast Svenska, kanske bara juniorer, som reservförare.


Några tankar som kan vara värda att fundera kring. Men någon revolution vet
alla rundbanevänner att vi knappast skall förvänta oss. SVEMO är inte den
organisation som s a s "rusar iväg".

Av Ekwall - 11 maj 2010 21:50

EU:s finansministrar har åter stöttad krämarna och svindlarna och därmed förmodligen skjutit upp "krisen" för en tid. Detta genom ett "paket" omfattande 720 miljarder euro. Ofattbara summor.
Det finns skäl att något fundera över den påtvingade ordning EU innebär.
Gemensam finanspolitik och en politisk union? Våldsamma protester i Aten, antydningar från tysk håll om lata greker. Det finns anledning att fundera.


Förmodligen tar spekulanterna bara paus innan de "utser" nästa offer.
Obehagligt är bara förnamnet när vi ser hur banker som bär huvudansvaret
för finanskrisen ännu en gång fullkomligt vräks över mer pengar. Men vad hade vi egentligen räknat med? Hur många av de överbetalda B-lags politikerna i EU har ens funderat över att den förra krisen bara är halvannat år gammal?
Som tidigare, och som fån, står de nu och undrar hur de skall "återfå
marknadens förtroende".

Samtidigt uteblir den viktiga och riktiga frågan vad finansmarknaden skall göra för att återfå människors förtroende och sluta rovdriften av medborgarnas liv. Men de som borde, de s k ekonomijournalisterna, vill knappast "bita den hand som föder dem" - ynkedom!

Roosevelts insåg för 80 år sedan att ett måste var att "fördriva krämarna ur templet". Lika tydligt såg han att det var ett måste att ta makten över finansmarknaderna.
EU, och även USA idag, gör precis tvärtom; spekulanterna får nytt förtroende. Det är "marknaden" som är vinnaren, inte euron, inte grekerna. Och till de verkliga förlorarna hör, som vanligt, politikerna som får stå med lång näsa och medborgarna som får betala.

Det är inte avgörande, men vore ändå ett stort steg åt rätt håll att för svensk
del rösta fram en ny regering i höst.

Av Ekwall - 6 maj 2010 21:27

Min mormor använde då och då uttrycket "tokvänster" som benämning på de s k "vänster"-sekter som från sent 60-tal och några år framåt syntes inte minst på gator och torg. Det var i stort en korrekt benämning. Hon var en klok och jordnära person.

Jag kan inte låta bli att fundera över vad hon skulle använt för beskrivande substantiv för Borg, Reinfeldt, Olofsson, Odell med flera av politikens "Go´ kväll" (förhoppningsvis snart Go´ natt).
Hör här;
I Agenda sa Anders Borg att "Pensionärerna drabbas av en kostnadschock av
de rödgröna". Vad han gör är att närmast idiotförklarar pensionärerna. En av de grupper som under borgerlig regim betalar mycket högre skatt än arbetande. Vad  oppositionen gör är att förespråka en utjämning mellan pensionärer och löntagare.
Men hans lögner stannar inte med detta, i DN säger han att de rödgröna
"återupprättar bidragslinjen". Var och en sägs bli salig på sin tro, men
vad är då exempelvis vårdnadsbidraget?


Maud Olofsson, gapigast i regeringen,  säger i Expressen om Thomas Östros:
"Han ljuger, det är vad han gör. Han ljuger." De rödgrönas förslag om 49
öre mer i bensinskatt kommer att "ödelägga landsbygden". Här gör hon som vanligt bort sig. För att en arbetsgrupp inom C föreslagit dubbelt så hög bensinskatt nämns inte och mig veterligt har hon aldrig hävdat att de vill" ödelägga landsbygden"

Reinfeldt sa i Aktuellt att "de rödgröna är senfärdiga med sina förslag".
Uppenbarligen har han vissa problem med tidsuppfattning då borgarna först i
augusti skall tala om vad de vill. Vadå senfärdiga?

Å så Odells genomkorkade "Det är ren Tobleronepolitik". Underförstått att
svenska folket får betala fakturan för "kort-inköpen = oppositionens löften". Men vad vår mest skadlige och onödige politiker inte nämner är de nästan 100 miljarder kronor i skattesänkningar (för framförallt de redan mycket förmögna) och ett ökat budgetunderskott. Vad är det om inte att ta på kredit och skicka notan till svenska folket?

Av Ekwall - 5 maj 2010 20:49

Caio Mendes, 24, har skrivit på ett kontrakt med IFK Norrköping för två och ett halvt år.
Mendes är tänkt att användas som vänster mittfältare men 24-åringen kan även ta ett steg ned i banan eller spela centralt på mittfältet.
Han får dock vänta på sin debut till transferfönstret öppnar 1 juli. Fram till dess gäller spel i U 21-laget.
Han bror Daniel Mendes är inte helt obekant anfallare i Kalmar FF
Fler förstärkningar?.
- Det beror på vad jag får för pengar att jobba med, säger Tony Martinsson.

Av Ekwall - 1 maj 2010 22:16

IFK Norrköping tog tre imponerande poäng borta mot Hammarby på Söderstadion.

Shpetim Hasani; stor matchhjälte i "Peking" med två läckra mål.


Shpetim Hasani inledde målskyttet med en snygg klack efter ett fint förarbete av Riki Cakic.

Det andra som betydde slutresultatet, 3-2, skruvade Hasani in i bortre hörnet.

Det tredje IFK-målet nickade Armin Tankovic in efter hörna.


IFK tvingades att ställa upp med en nykomponerad backlinje efter att Anders Whass insjuknat. David Wiklander ersatte Whass och fungerade enligt uppgift utmärkt tillsammans med Petru Racu.

Av Ekwall - 1 maj 2010 21:40

Norrköping Dolphins är svenska mästare igen.

97-83 mot Plannja i den femte finalmatchen, överfulla Stadium Arena kokade och det är bara att ”sörja” att man inte kunde vara på plats.

En klok satsning höll. Stjärnbygget stod pall, vilket inte är självklart. En underbar känsla för en klokt agerande klubb när lagkaptenen Fred Drains får lyfta SM-bucklan mot skyn.

4 – 1 mot en värdig motståndare, Plannja, bara att gratulera!!!!!

Det här var tredje gången som klubben vann guld på herrsidan. 1980 gjorde man det under namnet Hageby Basket och 1998 som Norrköping Dolphins.
Flera av guldhjältarna från förr fanns på läktaren. Bland andra Kenny Grant, som var med 1980, och centern JD Sanders, som tog guldet för 12 år sedan

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards